Förra årets skandaler i Kommunal gjorde att förbundet under 2016 tappade 11 470 medlemmar. Kommunal har som mål att bli fler medlemmar i år och börja hämta in medlemstappet. I början på februari lanserade förbundet sin tuppkampanj som ska symbolisera förändringsarbetet och väcka Kommunal, och nu pågår en kampanj där nya medlemmar bjuds på tre månaders gratis medlemskap.

Hittills i år har antalet medlemmar ökat med totalt 764 personer. I januari minskade antalet medlemmar något, men de två månaderna efter har det ökat igen. För april finns det ingen tillförlitlig siffra. I mars stannade plussiffran på hela 1038 medlemmar. Det var då som Kommunals kampanj med tre månaders gratis medlemskap inleddes.

– Jag tror att det beror på att det var första kampanjmånaden, att det gav effekt. Vi är glada åt alla som blir våra medlemmar och nu vill vi ju att de stannar kvar, säger Lotta Lundén, enhetschef på Kommunals medlemsadministrativa enhet.