Undersköterskedagarna har funnits sedan 1990 och arrangeras i norra Sverige. Dagarna är inriktade på undersköterskor som jobbar inom intensivvård, anestesi och operation och i år kommer det att erbjudas utställningar, föreläsningar och studiebesök.

– En av höjdpunkterna blir ett föredrag av vår överläkare i narkos Annica Nilsson tillsammans med vår narkossköterska Emma, som ganska nyss fick göra en levertransplantation. Det tror jag blir både intressant och gripande, säger Jessica Arcordh, som själv arbetar inom intensiven och också är arbetsplatsombud för Kommunal.

Hon berättar att 167 undersköterskor anmält sig till dagarna, från Haparanda i norr till Falun i söder.

– Man får nätverka och diskutera. Det är en jätteviktig del. Det är ju sällan vi lämnar våra avdelningar, vi som jobbar på operation och intensiv. Så då är det ännu roligare att komma ut och få prata och också få visa upp vårt Örnsköldsvik.

När dagarna är över hoppas Jessica Arcordh komma hem med nya idéer och insikter.

– Och att alla har haft roligt och att man har fått informativa dagar och att man tar med sig en glädje hem till jobbet.

Hon lyfter också fram att landstingets verksamhetschef Anders Setterqvist kommer att delta under båda dagarna.

– Det känns väldigt bra att han avsätter två dagar för att vara med oss.

Undersköterskedagarna arrangeras den 26–27 april och är helt fullbokade för i år.

Nästa års dagar anordnas på Sunderbyns sjukhus utanför Luleå.