En spelfilm om den legendariske undervattensfilmaren Cousteau. Här får vi följa det från början, hur hans egen uppfinning, den första dykarutrustningen, tog honom till djup ingen tidigare hade bevittnat. Han erövrar världens alla havsdjup med sin kamera. Med tiden förvandlas han från naturerövraren till miljökämpen och naturbevararen.

Det är också historien om en familjefar som sviker fru och barn men aldrig sina egna drömmar.

Och här någonstans skaver det i mig som betraktare, för det skrapas väldigt mycket på ytan (ironiskt nog). Filmmakarna har lite svårt med fokuset, allt för många aspekter av människan Cousteau ska avhandlas. Men det hindrar inte att filmen är intressant och sevärd och kan leda till en nyupptäckt av hans fantastiska verk. Men den svulstiga musiken vid de mer känsloladdade scenerna hade de gärna fått skruva ner lite.

Som helhet lite ojämn men med flera riktiga pärlor till filmscener.