Your Name är den näst mest framgångsrika japanska tecknade filmen någonsin, endast slagen av Spirited Away.

Taki bor i Tokyo, Mitsuha bor i en småstad. På ett oförklarligt sätt byter de vissa dagar kropp och liv med varandra. Deras försök att hantera livet i en främmande miljö och med ett annat kön är till en början komiska.

Men sen ändrar filmen karaktär. En dag upphör deras kroppsbyten, lika oförklarligt som de började. När Taki börjar förstå att han nog aldrig mer kommer att vakna upp i Mitsuhas kropp, blir han besatt av tanken på att hitta henne.

Vad hennes stad heter vet han inte, trots att han själv gått på gatorna där i Mitsuhas kropp. Hans envisa sökande blir en både spännande och sorglig berättelse.

Den svenska dubbningen är ett kapitel för sig. Det är lite synd att man har valt ungdomsidoler istället för erfarna skådespelare till Takis och Mitsuhas röster. Yohio och Nova Miller gör ett hyfsat jobb, men det är ingen lätt sak att överföra det speciella tonläget i en japansk anime till trovärdig svenska.

Filmen kommer att visas i två versioner: med japanskt originalspråk och med svenskt tal. Blandningen av humor, spänning, vardagsliv och mystik räcker för att göra även den dubbade versionen sevärd.