De älskar sitt jobb.

”Det är mycket vi gillar med att jobba här. Det är bra arbetsmiljö och bra arbetstider, vi som hjälper kocken klockan 6 kan gå hem redan 14:30. Dessutom trivs vi bra med ungdomarna, de sköter sig, haha. 

Men arbetskamraterna är det bästa med jobbet. Vi skojar med varandra och trivs. Vi kommer bra överens och hjälper när någon inte hunnit klart. Det beror mycket på chefen också. Man kan inte skoja på samma sätt om man har en dålig chef. Och hon rycker in ibland när någon är sjuk. Vår kock gör också jättemycket. Han är en stjärna i köket. 

Förutom att vara intresserad av mat behöver man vara stresstålig, aktiv och snabb för att passa i ett skolkök. Och vara en glad och trevlig person. Annars blir det inte lika roligt. 

Vi pratar väldigt mycket hela tiden. Då blir vi helt upptagna med varandra och tänker inte på när det är stress­igt. Vi har till och med roligt när vi inte har något att säga. Då ropar vi bara någons namn, tittar på varandra och börjar skratta.”

Fotnot: På bilden syns Naji Alzahroni, Fatima Rizvi, Sadid Farah, Halima Ali,  Laila Kouki, Avin Sofee, Basoz Hamaamin, Qamar Malik, Fatima Abdulrahr, Shalia Muhammed och Kubra Haidari.