Deprimerande, men viktig, film om två rätt vanliga bröder i utkanten av Malmö. En kväll blir de måltavla för en serieskytt. Polisen tror inte på deras berättelse utan söker i stället bekräftelse på sin tes att skjutningarna är gängrelaterade. Den ena brodern, Alex, blir svårt skadad, den andra, Michel, försöker skrapa ihop pengar till den operation som kan utföras i Köpenhamn och som skulle göra Alex bättre.

Inspirerat av händelserna i Malmö när Peter Mangs härjade, men hans namn nämns aldrig i filmen.

 

LÄS OCKSÅ: Concha gör film om splittrat Malmö

 

Välgjort och tydligt genomfört, kanske rent av lite övertydligt stundtals.

Filmen har sina brister men bör ändå ses, inte minst med tanke på dagens situation med skjutningar var och varannan vecka. Nu dras slutsatser om vad skjutningarna beror på. När Mangs gick omkring och sköt människor som såg ut som invandrare, var det knappast någon utifrån, i varje fall ingen amerikansk president, som pekade på Sverige och sade titta vad farligt det är med alla högerextremister.