Vid olyckan omkom tre ungdomar och över 20 skadades. Statens haverikommission ska utreda olyckan. Busschauffören har delgivits misstanke om brott, vilket är vanligt när en sådan här olycka utreds. Det behöver inte leda till att föraren senare kommer att åtalas för vad som har hänt.

Busschauffören är medlem i Kommunal. Och nu avslöjar Johan Ingelskog, enhetschef på förbundet, att de förbereder en stämning i arbetsdomstolen mot Bergkvarabuss.

– Efter den tragiska olyckan så har det blivit ett fokus på chauffören som är medlem hos oss och som vi givetvis företräder och då känner vi ett ansvar att i den debatten som förs i massmedia förklara vår syn på företaget, säger han till TT.

Kommunal har under många år haft fall där Bergkvarabuss anklagas för att bryta mot avtal, ha bristande underhåll av bussar och ge personalen dåliga villkor.

– Bergkvarabuss är ett företag som vi under en längre tid haft under lupp. Många av våra medlemmar vittnar om pressade scheman, stress och en allmänt dålig arbetsmiljö. Och vi förbereder nu en ganska omfattande stämning mot företaget i Arbetsdomstolen som gäller utlandsresor och beställningstrafik av det här slaget, fortsätter Johan Ingelskog i sin kommentar till TT.

Kommunalarbetaren har sökt Bergkvarabuss för en kommentar.