Kritiken mot äldreboendet på Skogsbruksvägen i Östersund har varit stor och Vardaga hotades i höstas av vite från Arbetsmiljöverket. Trots det föreslås Vardaga få förnyat kontrakt av Östersunds kommun för att bedriva verksamheten till 2020.

– Vardaga har haft en dip, men är på väg upp i kvalitetshänseende. Vi tittar strikt utifrån deras förmåga att återställa förtroendet bland de boende, deras anhöriga och personalen, säger Lars Liljedahl, vård- och omsorgschef i Östersunds kommun, till Östersundsposten.

Att Arbetsmiljöverket i början på februari meddelade att de drar tillbaka hotet om vite eftersom boendet gjort förbättringar, har spelat stor roll för beslutet.

Vardagas äldreboende på Skogsbruksvägen i Östersund har varit en följetong. Boendet ingick i en studie där privat och kommunal äldreomsorg jämfördes och har lyfts fram som ett gott exempel på privatiserad äldreomsorg. Men när studien var över försämrades arbetsmiljön och många valde att sluta.