Det hela avgörs den 27 april och ett 50-tal Saco-, TCO- och LO-tidningar är med och tävlar. Nu har de tre nominerade presenterats i klasserna ”Bästa kommenterande text”, ”Fackliga Nyheters pris” och ”Bästa avslöjande”. Vinnarna får, förutom äran, 10 000 kronor.

I ”Fackliga Nyheters pris”, som belönar digitalt arbete, har KA nominerats för ”en genomarbetad digital strategi”, som det står i motiveringen.

– Det är roligt att vår webbredaktör Simon Rothelius tankar och hela redaktionens arbete med detta också uppmärksammats av juryn, säger Susanna Lundell.

Övriga nominerade i den klassen är Lärarnas Tidning och Byggnadsarbetaren.

I ”Bästa avslöjande” har KA nominerats tillsammans med Dagens Arbete för den gemensamma granskningen av fackets försäkringsbolag AFA.

– Vi gläds åt att det viktiga avslöjandet som KA:s reporter Helena Gunnarsson gjort tillsammans med Anna Tiberg på tidningen Dagens Arbete också blivit nominerat, säger Susanna Lundell.

 

LÄS DEN NOMINERADE GRANSKNINGEN!

 

Övriga i den klassen är Transportarbetaren och Handelsnytt.

Ytterligare kategorier, där de nominerade ännu inte är klara, är ”Bästa berättande text”, ”Bästa förklarande text”, ”Bästa redigering”, ”Bästa fotografi” och ”Bästa illustration”.

De nominerade i ”Bästa kommenterade text” är Universitetsläraren, Läkartidningen och Transportarbetaren.