Om tidningarna

Vår AD ska vara tjänstledig för studier 1 år och vi söker nu hans vikarie. Vikariatet sträcker sig från augusti 2018 till augusti 2019 med eventuell möjlighet till förlängning. Tidningen Kommunalarbetaren är ett magasin med nyheter, gräv och reportage. KA ges ut 20 gånger per år och når 530 000 läsare varav de flesta är medlemmar i fackförbundet Kommunal. På sajten ka.se publicerar vi dagliga nyheter. Tidningen är självständig och ingår som en av fem tidningar i LO Mediehus. I tjänsten ingår också att vara AD för Sekotidningen som utkommer sex gånger per år och går ut till 115 000 läsare samt att vara AD för Fastighetsfolket som kommer ut med 10 nummer per år och når drygt 30 000 läsare.

 

Om tjänsten

Det är viktigt att du van att arbeta självständigt, är bra på att samarbeta och har ett eget driv. Som person är du engagerad i formen/tidningen och brinner för att tilltal och rubriker ska göra att läsarna älskar sin tidning. Vi vill att du som söker tjänsten ska vara journalist och att du är formutbildad. Du jobbar tätt tillsammans med redigerare, reportrar, redaktionschef och chefredaktörer på de tre tidningarna.

All rekrytering inom LO Mediehus ska ta hänsyn till jämställdhet och mångfald. Till exempel genom att aktivt försöka rekrytera underrepresenterade grupper utifrån kön, etnicitet eller funktionsvariation.

 

Du som söker ska ha:

 Flera års erfarenhet som AD på tidskrifter eller dagstidningar.
 Erfarenhet av att göra egen grafik.
 Vana av att jobba i Indesign, Photoshop och Illustrator och att kunna hantera hela tryckprocessen från utgörande av sidor till tryckfärdiga filer.
 Bildkompetens och koll på landets bästa fotografer.

 

Frågor om tjänsten

Vid frågor om tjänsten, hör av dig via e-post till chefredaktör Susanna Lundell: susanna.lundell@ka.se eller AD Peter Önnestam: peter.onnestam@ka.se. Facklig kontakt är Stephen Lindholm: stephen.lindholm@ka.se.

 
Vi genomför intervjuer löpande, så ansök så fort som möjligt. Vi vill ha din ansökan senast den 25 maj på adressen: kommunalarbetaren@ka.se.