Pelle Landell och Lejla Helkameke.

En kväll i månaden samlas både boende och personal från äldreboendets alla avdelningar för att ha trevligt tillsammans med musik och dans. Det började för fem år sedan och i kväll har ungefär 30 boende tagit sig till rummet de kallar Puben.

 

Påubkväll på Änglamarkens äldreboende.
”Det här är så trevligt att vi ser fram emot det varje gång. Man får nya bekanta och det är roligt att träffas utanför våra rum”, säger Karin Gade, till höger i bild. Här tillsammans med Lejla Helkameke, Karl-Erik Rooth och vårdbiträdet Annica Fröberg. 

 

Den här gången är det extra festligt. Orkestern Fyra knektar har ställt upp sig med dragspel, gitarr och trummor. Efter bara några låtar reser sig en dam upp och börjar gunga i takt till musiken med sin rullator.

 

Pubkväll på Änglamarkens äldreboende.
Pelle Landell har precis hunnit hem och bytt kläder efter dagens arbetspass. I dag är det han och kollegorna Kenneth Eriksson och Jaana Naumanen som håller i pubkvällarna.

 

Vid ett av borden längst bak i salen har Lejla Helka­meke satt sig igen efter en svängom bland rullstolar och rullatorer. 

–  Jag vill aldrig flytta härifrån. Jag trivs jättebra. Personalen här är så trevlig. De hittar alltid på aktiviteter till oss som bor här, säger hon.

 


Mitt i labyrinten av bord och rullstolar har Lejla Helkameke vinkat till sig vårdbiträdet Erik Gunnarsson i en dans. Resten av personalen får nöja sig med slängkyssar. 

 

Festen håller på från klockan 17.30 till strax ­efter 20. I morgon väntar bakning och fredagskafé. Nästa vecka allt ifrån handarbete och bingo till hundpromenad och tango.

 

Pubkväll på Änglamarkens äldreboende

”Jag vill aldrig flytta härifrån.” Häng med till äldreboendet där personalen och de boende tar en svängom på dansgolvet.

Publicerat av Kommunalarbetaren den 14 mars 2017