I Afghanistan var Sara inspärrad i ett kvinnofängelse för att hon hade rymt med sin pojkvän vid 17 års ålder. Hon och hennes bästa vän Najibeh var huvudpersonerna i den Emmy-belönade dokumentären Frihet bakom galler av Maryam Ebrahimi och Nima Sarvestani. När Sara friges från fängelset bjuds hon in till Sverige för att medverka vid filmens premiär. Här ser Sara för första gången vad livet utanför Afghanistan kan erbjuda och hon ansöker om asyl. Hennes liv börjar om och i Sverige börjar hon bygga upp en ny vardag, men hon kan aldrig glömma Afghanistan och banden till Najibeh är fortfarande starka. En dag får hon veta att Najibeh stenats till döds. Men det finns många motsägelser kring Najibehs död. Filmaren Nima Sarvestani bestämmer sig för att återvända till Afghanistan för att få veta vad som verkligen hänt.

Var med och tävla om fribiljetter från Folkets Bio! Vi drar fem vinnare som får två biljetter var. Förutom i Stockholm, på biograferna Zita och Victoria, kommer Systrar bakom galler att visas i Båstad, Göteborg, Malmö, Lund, Umeå, Uppsala, Västerås, Märsta, Angered, Norrköping, Gunnarsbyn, Växjö, Jönköping, Luleå, Mellerud, Tollered. Fler orter och biografer tillkommer.

För att vara med i tävlingen skickar du namn och adress till tavling@ka.se senast söndagen den 5 mars. Skriv ”Tävling Systrar bakom galler” i titelraden. Vinnarna får besked via e-post, sedan kommer biljetterna hem i brevlådan.