Varför skrev du en bok om 1600-talets Sverige för barn?

– Dels för att jag hade lust och dels för att det är viktigt att skriva om historia för barn. Jag läste mycket historiska saker själv när jag var liten, främst serier som Asterix. Det finns mindre historiska barnböcker i dag tror jag. Man pratar ofta om kungarna men mindre om hur vanligt folk hade det. Jag ville skriva om det lite mer lättsamt.

Hur mycket är historia och hur mycket är fiktion i boken?

– Själva historien är helt påhittad om en grupp med bönder som försöker lura myndigheterna för att slippa gå ut i kriget, men det har en verklig grund i att det var en massa utskrivningar av soldater och att det ofta fanns massa människor som gjorde motstånd. Jag försöker få in hur vanliga människor hade det på 1600-talet med arbete och sådant. Man vet att det har varit mycket krig men man pratar inte så mycket om hur det påverkade folk i Sverige.

Det här var din första barnbok, har du planer på att skriva fler historiska böcker för barn?

– Nja, jag vet inte än. Det kommer ut en bok i höst men den handlar om nutid fast med lite folktro och magisk realism. Boken har blivit antagen av förlag men den har inget namn än.

Du har en bakgrund i Kommunal, är du författare och skribent på heltid nu?

– Nej, jag jobbar halvtid på biståndsorganisationen Palmecentret som bland annat Kommunal är med i. Tidigare har jag jobbat som elevassistent och vårdare i handikappomsorgen. Då var jag arbetsplatsombud. Förut har jag alltid jobbat i omsorgen på 60 till 70 procent och skrivit resten av tiden. Jag är fortfarande medlem i Kommunal.