KA har tidigare skrivit om att Luleå kommun vill inrätta särskilda tjänster för delade turer, där de som arbetar delade turer kompenseras med kortare arbetstid. Nu har Kommunal gått med på avtalet som börjar gälla den 1 februari, skriver tidningen Arbetet. Avtalet innebär att en heltid blir 32 timmar i stället för 37 timmar, med bibehållen lön. Det är ett sätt att bli av med ofrivilliga delade turer, enligt Luleå kommun.

– Vi tog för länge sedan ett beslut att ta bort de ofrivilligt delade turerna samtidigt har vi fått signaler om att det finns de som vill arbeta delade turer och då är det här en förmånlig anställning, säger Yvonne Stålnacke (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Kommunal är i vanliga fall emot delade turer. KA har sökt Kommunal i Luleå för en kommentar.