Yeong-hye har aldrig gjort något väsen av sig, men en dag bestämmer hon sig för att bli vegetarian. Kanske som ett sätt att skaffa sig makt i en omgivning där hon alltid varit maktlös. Beslutet provocerar och hennes familj kan inte acceptera det.

Men Yeong-hye kan inte underordna sig igen utan drar sig undan åt det enda håll hon kan kontrollera – inåt, mot ett tillstånd av självsvält och likgiltighet.

Några i familjen reagerar med våld och avståndstagande, medan andra överrumplas av undertryckta önskningar som väcks till liv.

”Vegetarianen” är sydkoreanska författaren Han Kangs internationella genombrott. Den är något ojämn – bäst fungerar den när karaktärerna själva får agera fram sina känslor och motiv, något sämre när författaren istället träder in och förklarar hur de tänker. Men sammantaget är det en suggestiv skildring av en kvinnas frihetskamp genom självutplåning – och av hur banden brister i en familj som hållits samman enbart av förtryck.