SVAR: Månaden innan du fyller 65 år skickas det automatiskt ut ett brev till dig, där vi undrar om du kommer att fortsätta arbeta och vill vara kvar som medlem eller om du går i pension och vill avsluta medlemskapet. Svarar du inte på det brevet avslutas medlemskapet automatiskt den sista i månaden innan du fyller 65 år. 

Har du inte fyllt 65 år,  men ändå går i pension, behöver du själv skicka in ett brev med begäran om utträde. Detta brev går att skicka in antingen via mejl eller vanlig post. Det som då ska stå med är namn, personnummer, om utträdet ska gälla både förbundet och a-kassan och även vilket datum du går i pension.

Om du efter pensionen vill gå med i SKPF, Svenska KommunalPensionärernas Förbund, får du information om ditt fortsatta försäkringsskydd efter det du pensionsregistrerats hos Kommunal. 

Den omfattning du hade på försäkringarna som medlem i Kommunal kan du behålla till 65 år om du inte själv beslutar att ändra dem. 

Medlemsavgiften är mellan 120–200 kronor per år beroende på lokalavdelning. SKPF har olika medlemsförmåner, som förmånskortet Smart Senior med rabatter och erbjudanden. 

Kajsa Boström,
medlemshandläggare på Kommunal