13-åriga Jakes farfar dör och familjen flyttar från Manhattan till hans hus i Brooklyn. På bottenvåningen har ensamstående mamman Leonor en klädaffär. Jake blir bästa vän med hennes son Tony. Han vill bli skådespelare precis som Jakes pappa och inspirerar Jake till att satsa på sitt målande så att de tillsammans kan söka in till en skola med konstnärlig inriktning. Jake som alltid har haft svårt att få vänner kommer ur sitt skal med hjälp av utåtriktade Tony.

Men Jakes familj vill höja Leonors hyra kraftigt, hon har i många år betalat ett kompispris långt under marknadsvärde. Pojkarnas vänskap hamnar mitt i en uppslitande konflikt mellan familjerna där den ena har makt att slå sönder livet för den andra.

Det låter som den vanliga berättelsen om medelklassen som flyttar in i ett område och driver upp priserna så att de som bodde där förut inte kan bo kvar. Det är det förvisso, men det handlar också om att det oftast inte är så svart eller vitt. Jakes pappa lider stora kval av sin makt över Leonor och drar ut på kraven in i det längsta. Och faktum är att hans skådespelarkarriär går sådär och frun, som är psykoterapeut, har fått försörja familjen i många år. Leonor å andra sidan är det lätt att sympatisera med, samtidigt som hon är rätt otrevlig och inte ens försöker förstå att det inte bara handlar om henne.

Det går att förstå att Jakes familj vill ha mer betalt, det går också att förstå Leonors desperation. Ibland är det helt enkelt bara så orättvist livet är.