Ulrika Öhrn och Kicki Hansson.

Vad tycker ni är det viktigaste i ert arbete? 

–  Det är bemötandet, att jag behandlar de äldre som jag själv vill bli behandlad, säger Kicki Hansson.

– Det är viktigt att vara lugn, för då blir de äldre lugna och trygga. Och att någon finns där för dem. Ingen ska behöva vara ensam i slutet av livet, säger Ulrika Öhrn. 

I nomineringen framgår det att ni även är en trygghet för nya arbetskamrater. Hur hinner ni med?

– Det är en bra arbetsplats där alla stöttar varandra. Det underlättar när det är tungt. Men ibland är det jobbigt att det läggs på så mycket arbetsuppgifter som kräver att vi sitter vid datorn och dokumenterar. Då har de äldre ingen nytta av oss, tycker vi. Vi vill ju vara med dem så mycket som möjligt, säger Kicki Hansson. 

Vad är det bästa med ert jobb?

– Det är att kunna göra skillnad för de boende. Även om det ibland är ett tufft arbete får man så mycket till­baka av de äldre. När vi kommer tillbaka från semestern säger de ”Välkommen hem”, då blir jag varm inombords, säger Kicki Hansson. 

–  Ja, det blir som en andra familj, instämmer Ulrika Öhrn. Om någon är dålig är det ibland svårt att släppa det när vi har gått hem, då går man ­hemma och funderar på hur det går. 

Om hjältarna

Nominerade av: Nickholina Vestin. 
Motivering: ”När jag var ny på jobbet var både Kicki och Ulrika ett stort stöd för mig. Jag kunde alltid komma till dem när jag behövde hjälp. De har fått mig att växa båda två, de gör det svåra i jobbet lättare.”

Vem är en hjälte på ditt jobb? 

Skriv till oss och berätta.Glöm inte eget namn och adress. Märk kuvertet ”Hjälten”. Skicka till Kommunalarbetaren, Box 209, 101 24 Stockholm. Eller mejla till kommunalarbetaren@ka.se.