Mia Örn-Lagerqvist.

”Det är så häftigt att se när människor knäcker koden och simmar iväg. Att få vara med när de gör den utvecklingen – det är helt fantastiskt. När vuxna lär sig simma kan det ta sig väldigt känslomässiga uttryck. Många har varit rädda för vatten hela sina liv, och när de kommer över det kan man få se både gråt och glädjerop. Jag är simlärare för barn och vuxna, receptionist, badvärd, leder pass med vattengympa och ibland har vi arombastu. Att jag gör så många olika delar i jobbet gör att jag får uppleva kunderna i så olika sammanhang. Man ser personen när den kommer, när den är i vattnet och … ja, det blir så olika upplevelser. När de är i vattnet har de liksom ingen sköld. Folk blir mer avslappnade, mer öppna och pratar med varandra på ett helt annat sätt. Det är också häftigt att leda vattengympa. 

För dem som har ont i kroppen så blir det mycket lättare att röra sig. Vatten är verkligen ett fantastiskt element på det sättet. Ofta är det lite äldre damer där, och när vi sätter på någon gammal dänga från 50-talet ser man verkligen hur de går i gång. Och jag älskar min arbetsgrupp. Vi är så olika och bra på olika saker. Man kan inte vara världsmästare i allt, men till­sammans är vi jättebra.”