Det här behöver du:

Till kakan
2 dl solrosolja eller annan neutral olja
4 dl farinsocker
4 dl fint riven zucchini
4 ägg
ca 7-8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel eller kardemumma eller lite av varje
1 tsk salt
¾ dl créme fraiche
1 ½–2 ½ dl grovt hackade valnötter, frön eller annan nöt

Till frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
½ tsk ekologiskt vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

 

LÄS OCKSÅ: Årets seniorkock smyger in grönsaker

 

Så gör du:

Kakan
1. Vispa olja och socker. Tillsätt zucchinin och äggen ett i taget. 
2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt. Tillsätt blandningen omväxlande med créme fraiche. Vänd till sist ner valnötterna. Tillsätt eventuellt mer mjöl (mjölmängden varierar veroende på zucchinins saftighet). 
3. Häll smeten i två smorda och bröade formar. ­Grädda kakorna i 175 grader, i ca 60 minuter på ­nedersta falsen i ugnen.

Frosting
1. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred eller spritsa den över kakan.