Oscarsbelönade Oliver Stones Snowden är filmatiseringen av händelserna som ledde fram till att den CIA-anställde visselblåsaren Edward Snowden (Joseph Gordon-Levitt) blev en av världens mest jagade män. 2013 läckte han tusentals sekretessbelagda CIA-dokument till The Guardian och The Washington Post, och kunde då avslöja att USA och Storbritannien bedrev topphemlig övervakning av privatpersoner, politiker och företag i hela världen.

Edward Snowden värvades till armén när han var 20 och anställdes av CIA när han var 22. Han blev konsult åt USA:s signalunderrättelsetjänst, National Security Agency, när han var 26 och vid 29 års ålder fick han fly för sitt liv och lämna sitt land.

Filmmanuset är delvis baserat på böckerna The Snowden Files av Luke Harding och The Time of the Octopus av Anatoly Kucheren samt samtal med Edward Snowden.

Var med och tävla om fribiljetter från Scanbox! Du kan se filmen när du vill och i de städer där den visas. Vi drar tio vinnare som får två biljetter var.

För att vara med i tävlingen skickar du namn och adress till tavling@ka.se senast söndagen den 11 september. Skriv ”Tävling Snowden” i titelraden. Vinnarna får besked via e-post, sedan kommer biljetterna hem i brevlådan.