Skandalerna i Kommunal som avslöjades i början av året fick många att begära utträde ur förbundet. I slutet på april meddelade Kommunal att 8000 lämnat på grund av skandalerna. Men totalt, med inträden och utträden av även andra anledningar, som pension eller att man gått till ett annat förbund, hade 1 juni medlemsantalet sjunkit med 12 085 medlemmar.

Nu visar det sig att medlemsantalet sjönk med ytterligare 2289 medlemmar under juni månad. Totalt har Kommunal sedan årets början tappat 14 374 medlemmar. Det kan jämföras med samma tidpunkt förra året då Kommunal hade ökat med 3383 medlemmar. Medlemsantalet är nu nere på 508 811.

Kommunal vill inte uttala sig om att medlemstappet fortsätter innan de har analyserat siffrorna. Men enligt medlemsstatistiken är det drygt 2000 medlemmar som har lämnat förbundet i juni på grund av att de begärt utträde, och det är den kategori där de som lämnat på grund av skandalen tidigare i huvudsak har hamnat.