– Lokalerna har en fantastisk potential. Det är ett vackert hus med ett unikt läge, vi ser verkligen fram emot att etablera oss i området”, säger Per Gunne, vice VD Stureplansgruppen, enligt ett pressmeddelande.

Det var i februari som Kommunals bolag Lyran konferens beslutade att stänga Metropol Palais, efter vinterns skriverier om att en känd porrstjärna uppträtt på restaurangen, men framför allt på grund av de stora ekonomiska förlusterna.

Mer information om vilken inriktning den nya restaurangen ska få, kommer efter sommaren. Stureplansgruppen driver restauranger och nattklubbar i Stockholm, Göteborg, Visby och Västerås.

Lokalerna på Sveavägen förvaltas av Kommunals och Byggnads gemensamma fastighetsbolag Polstjärnan.Enligt Göran Tinglöv, fastighetschef på Byggnads och den som ansvarar för uthyrning i Polstjärnan, blev uppgörelsen klar i förra veckan. Han vill inte gå ut med vad Stureplansgruppen får betala. Han säger att Polstjärnan ställt en del krav på den nya hyresgästen.

– Vi har ställt ljudkrav och vi vill inte ha något busliv i området. Det blir ingen nattverksamhet, säger Göran Tinglöv.