Forumet sprancher.com lanserades för en vecka sedan och har hittills 80 registrerade användare. Men visionen är att arbetsgivare i hela landet ska kunna matchas mot undersköterskor och sjuksköterskor som fyllt i en profil.

Annie Grönblad.

Företagets bas är i Jönköping och de är på gång med att skriva avtal med en kommun och bli en av kanalerna som kommunen använder för rekrytering.

– Många arbetsgivare har sagt att bara vi får tillräckligt med användare så kommer de att använda vår tjänst. De får kontakt med sökande samma dag som behovet uppstår, säger Annie Grönblad, en av grundarna.

Under ett år riktade sig tjänsten till hela arbetsmarknaden men valde sedan att nischa sig mot vården. Även skötare och personliga assistenter kan registrera sig.

– Vi letade efter en bransch som vi har hjärta för. Både jag och min medgrundare har syskon som är undersköterskor. Innan vi nischade oss fick vi samtal från en undersköterska som hade jobbat på samma arbetsplats i 30 år, hon ville byta  jobb men visste inte hur man gör, hur man skriver ett personligt brev och hon hade inte tid. Det berörde oss.

– I dag finns ingen naturlig samlingsplats för att nå sjuksköterskor och undersköterskor, det vill vi skapa.

Vad är fördelen för en undersköterska att söka jobb på det här sättet?

– Tidsbesparingen och enkelheten, du kan skapa en profil snabbt i mobilen. Och du behöver inte lägga tid på att aktivt söka jobb utan du får kontakt med arbetsgivaren via sms eller mejl. Du får bara erbjudanden på den ort och det yrkesområde som du har valt. Har du valt äldrevård i Nässjö så får du bara jobberbjudanden om äldrevård i Nässjö.

Tanken är att även utbildningsanordnare ska använda tjänsten eftersom arbetsgivare allt oftare efterfrågar undersköterskor och sjuksköterskor med specialistkompetens. I profilen kan man fylla i vilka områden man är intresserad av och sedan matchas mot utbildningar.

Tjänsten är kostnadsfri för undersköterskor och sjuksköterskor men ska bekostas av de arbetsgivare som använder den.

– Vi är bara i början. Det kan ta tid innan vi kan aktivera dem mot arbetsgivare men sedan kommer vi göra allt i vår makt för att göra det.