Den fenomenala Kate Winslet spelar Tilly, en glamourös sömmerska som återvänder till sin inskränkta hemby för att ta hand om sin mamma. Som barn blev hon bortskickad, misstänkt för att ha dödat en pojke. När hon återvänder på 50-talet är det en uppsjö av draman som bubblar upp till ytan.

Samtidigt som Tilly är hatad av många är det hon som gör att byns alla kvinnor plötsligt ser ut som filmstjärnor. Och flera av dem börjar faktiskt förändra sina liv. Här finns bland annat en kvinna vars man super ned henne med lugnande och våldtar henne om kvällarna, en annan kvinna är skadad efter år av misshandel från sin man. Här finns också en snygg och trygg man, en klyschig hjälte, som blir kär i Tilly. Förstås.

Filmen införlivar tyvärr inte sina löften från den starka öppningen. Ändå är den i sina bästa stunder gripande, sorglig, snygg och humoristisk. Ibland dock på gränsen till fars. Men det är omöjligt att inte falla för Tilly/Kate Winslet som utstrålar revansch ut i fingerspetsarna.