Det var deltidsbrandmännen i Stöllet och Sysslebäck som fick nog när ännu ett besparingspaket lades fram för att spara en knapp miljon kronor åt kommunen.

– Det är det sista vi har att ta till för att få en verksamhet som fungerar. Vi ska gå tillsammans till Kommunhuset och lämna in avskedsansökningarna i dag, sa Stefan Persson, chef för brandstyrkan i Stöllet, till KA den 24 maj.

 

LÄS MER: Brandmän slutar i protest

 

Nu meddelar brandmännen att de drar tillbaka sina uppsägningar. I ett pressmeddelande som citeras av Sveriges radio Värmland skriver brandmännen att SKL/Pacta framfört att agerandet var en ”otillåten stridsåtgärd” som riskerar vara samhällsfarlig. SKL ska ha uppmanat brandmännen att dra tillbaka sina uppsägningar, om inte skulle arbetsgivarna vidta åtgärder. Brandmännen skriver i en kommentar att de gått med på kravet för att undvika eventuella repressalier och istället lägga all kraft på kommande förhandlingar, rapporterar Sveriges Radio.