– Det känns spännande. Jag är tacksam att jag blev tillfrågad och utsedd som ombud. Det är en utmaning. Jag ser det som ett fortsatt lärande efter att ha varit sektionsordförande i fem år.

Är det mycket diskussioner om kongressen bland medlemmarna i din sektion?

– Nej, inte så mycket nu. Det var mer diskussion tidigare när vi samlades för att diskutera eventuella kongressmotioner.

Skickade ni in några motioner?

– Vi skickade några till avdelningen men jag vet faktiskt inte om de sedan skickades vidare till förbundet. Jag får kolla detta i kongresshandlingarna.

Är det några frågor vid kongressen som du brinner lite extra för.

– Karensdagen, med tanke på att många att våra medlemmar som jobbar långa pass drabbas extra hårt av den. Sen tycker jag försäkringsfrågor är viktiga, som en försäkring som gäller tandhälsan. Det är en fråga som många medlemmar tycker är viktig.

Vad hoppas du ska komma ut komma ut av kongressen med tanke på den skandal som har varit i förbundet?

– Att alla har lärt sig att inte göra om dessa misstag. Och det verkar så med tanke på den åtgärdsplan förbundet nu jobbar med. Jag tror inte att skandalen kommer att påverka kongressen och framtiden så mycket. När det stormade som värst skrev jag ändå in flera nya medlemmar. Det är andra frågor som avgör.

Vad har du för funderingar kring de val kongressen ska göra av ny ordförande, ledning och förbundsstyrelse?

– Jag har noterat att det finns flera kandidater som ordförande. Men jag har inte ägnat så många tankar åt om vem jag tycker ska bli vald. När det gäller ledning och förbundsstyrelse tänker jag att alla inte kan bytas ut, tänk om vi gjorde det i sektionen. Då skulle ingen veta hur det funkar. Vi behöver folk med erfarenhet också.