Det var i måndags som personal på boenden för ensamkommande flyktingbarn fick nytt schema, skriver Skaraborgs Allehanda

Och enligt facket är upplägget alldeles för tufft. Personalen kommer inte att få den vila de behöver för att klara sina arbetsuppgifter på ett tryggt och säkert sätt. Kommunal varnar för att det inte bara kan leda till ohälsa för kommunalarna, utan också att de anställda kan missa signaler på att konflikter är på gång mellan flyktingbarnen.

Boendena drivs i kommunens regi och Falköpings socialchef Magnus Schedin har i ett mejl till Kommunal sagt att schemat är en kortsiktig lösning och att det är förenligt med arbetstidslagen. Det skriver Skaraborgs Allehanda. Kommunen har också lämnat ett förslag på ett lokalt kollektivavtal och förhandlingarna om det pågår.

Kommunalarbetaren har sökt Kommunals sektions-ordförande Johanna Svensson för en kommentar.