Nyhetsbyrån TT uppger att åklagaren lägger ned förundersökningen.

Till Aftonbladet säger åklagare Alf Johansson att det står klart att Wallström har tagit emot ett hyreskontrakt och att det är frågan om en förmån. 

– Men det krävs också att hon har fått det för att hon har ett visst uppdrag, att det finns ett tjänstesamband. Det tjänstesambandet kan inte jag visa mellan företrädarna för Kommunal och statsrådet, säger han till tidningen.

I utredningen har det hållits omkring 25 förhör, däremot inte med utrikesministern själv. I och med att det inte blir något mutåtal mot Margot Wallström, avskrivs också misstankarna mot Kommunals tidigare kassör Anders Bergström.

KA har bett förbundet kommentera beskedet, men presstjänsten hälsar att man först vill ta del av beslutet och prata med advokaten.