Tidningen Arbetet berättar att Tobias Baudin har meddelat LO:s valberedning att han inte står till förfogande för omval som LO:s vice ordförande. LO ska välja ny ledning vid sin kongress i mitten av juni.

– Mentalt har jag lämnat LO. Jag brinner för att bli ordförande i Kommunal, säger han till Kommunalarbetaren.

Tobias Baudin tillägger han har jobbat hårt sedan han blev vald till LO:s vice ordförande för fyra år sedan. Nu vill han lägga all energi och kraft på att höja lönerna och förbättra villkoren för Kommunals medlemmar.

 

LÄS OCKSÅ: Fyra kandidater vill leda Kommunal

 

Blir han inte vald till Kommunals ordförande vet han inte vad han ska göra. Han utesluter inte att han återgår till sitt gamla jobb som maskinist inom fastigheter. Tidigare var han anställd i Luleå kommun.

– Blir jag inte vald kan jag inte säga var i landet jag hamnar eller vad jag ska syssla med. Det kan bli som maskinist eller något annat. Jag räknar inte med att det ska bli svårt att hitta något att jobba med.

Tobias Baudin, som är 41 år, säger att det är viktigt att komma ihåg att uppdragen i LO och Kommunal är förtroendeuppdrag som inte kan vara för evigt.

Om han blir utan förtroendeuppdrag har han en fallskärm från LO.

– Jag tror att den är på tre år och att jag då har 78 procent av lönen. Men det ska räknas av från det jag tjänar på annat arbete under tiden. Så tror och hoppas jag att fallskärmen ser ut.

Tobias Baudin har stora förhoppningar om att bli vald till Kommunals ordförande.

– Det är i Kommunal jag har mitt hjärta och det känns som att jag har stort stöd. Men säker är jag inte, i slutändan är det Kommunals kongressombud som avgör, säger han.