Jag är enormt förtjust i  ”Before sunrise” (1995) och ”Before sunset” (2004), med Julie Delpy och Ethan Hawk som möts under en enda dag i europeiska städer. Man vet inte vad som händer sedan, det är bara där och då.

Den här filmen har ett liknande upplägg men skiljer sig mycket från Before-filmerna, bland annat genom att personerna inte pratar lika mycket. Franska Caroline och finska Jaakko möts på ett hotell i Vilnius. Carolines affärsresa blir förlängd på grund av ett askmoln. På något sätt fattar de tycke för varandra utan att prata alls, Caroline låtsas nämligen att hon inte kan engelska. Det är sådana detaljer som gör den här filmen riktigt intressant, bit för bit framträder personerna som mycket mer komplicerade än vad de först verkar. Förvänta dig inte en passionerad hotellnatt, det här är större än så.