Din lagkamrat Patrik Möller från Järfälla firar vinsten genom att åka till Cypern en vecka – hur firar du?

– Jag käkade middag med kungen tillsammans med de andra vinnarna – det var lite speciellt. Annars har jag blivit firad på skolan och igår blev jag intervjuad i lokaltidningen och radion. Så det har varit fullt upp.

Varför vann ni?

– I vår tävlingsgren är det väldigt viktigt att få till de mått och höjder som finns angivna i ritningen. Har man mer än 2 millimeter fel får man inte full pott. Vi lyckades bäst med det och fick även bäst omdöme på den sista delen som handlar om att smycka trädgården med gräs och växter. Det var snyggast helt enkelt.

Nu är ni klara för Yrkes-VM i Dubai – hur kommer ni förbereda er?

– Vi tar studenten i vår men har bestämt att vi ska ses på skolan ändå för att öva. Sedan jobbar vi båda två med det här så vi kommer ju få övning varje dag på så vis. Det ska bli jättekul att få åka till Dubai.

Fotnot: Guldet i vård- och omsorgsklassen gick till Fanny Saxberg från Vänersborg.