2013 blev Bolsjoj-teaterns konstnärliga ledare Sergej Filin attackerad och fick syra kastad i ansiktet. Han fick svåra skador och var nära att bli blind. En av dansarna på teatern greps och dömdes för att ha beordrat attacken.

Motivet ska ha varit att dansarens flickvän hade blivit förbisedd i en rolltillsättning. Men är det hela sanningen?

Bolsjoj-teatern är inte bara ett av världens mest kända och ansedda balettkompanier. Den är också en rysk nationalklenod – ett varumärke så starkt att högt uppsatta personer i staten och politiken vill ha inflytande över hur teatern styrs och vem som får de bästa rollerna.

Det gör teatern till en speciell plats, där starka individuella, konstnärliga och politiska ambitionerna möts. En perfekt grogrund för intriger.

Dokumentärfilmaren Nick Read har fått häpnadsväckande öppenhjärtiga intervjuer, och har fått filma under sammanträden där svåra konflikter blottläggs. En spännande inblick i en mycket speciell värld.