Här kommer ett urval av de aktiviteter som anordnas på första maj av Kommunal och LO i Stockholm, Göteborg och Malmö:

 

Stockholm:

Kommunal avdelning Stockholms län anordnar frukostmöte med politik och buffé på programmet – från kl. 10.00 på Franzéngatan 4 på Kungsholmen. Som traditionen påbjuder inledningstalar avdelningens ordförande. Den nyvalda ordföranden Jessica Klemetsson kommer bland annat ta tillfället i akt och presentera sig som ny avdelningsordförande.

För barnen finns det fiskdamm och ansiktsmålning.  

Kl. 12.15 och 12.45 avgår bussar därifrån till samlingen för demonstrationen i Humlegården klockan 13.00. Demonstrationen avgår mot Norra Bantorget klockan 14.00.

LO-distriktet i Stockholms län har samling i Humlegården klockan 13.00, innan demonstrationståget avgår mot Norra Bantorget. Där är Carin Jämtin partisekreterare (S) årets huvudtalare. Talar gör också Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård och Lars Holmström, ordförande Byggnads Stockholm Gotland. Fokus kommer ligga på utvecklingen av den svenska modellen.  

På scenen kommer det också vara en paneldiskussion med med Shaniaz Hima Ali, SSU, Anders Lindberg, Aftonbladet och Victor Barth Kron, DN. Abalon Dots står för musiken.

Alla första maj firare inbjuds också till ABF-huset på Sveavägen direkt efter mötet på Norra Bantorget för fortsatta festligheter. 

 

Göteborg:

Kommunal avdelning väst. På Järntorget (Olof Palmes plats) är det familjefest från klockan 12.30 med hoppborg, ansiktsmålning, fiskdamm, popcornmaskiner och fika. Olika LO-förbund finns representerade med informationsbord. Demonstrationståget avgår 15.30 och tågar till Götaplatsen. Där blir det tal från 16.20 av statsminister Stefan Löfven, Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson och SSU Göteborgs ordförande Amalia Rud Pedersen.

 

Malmö:

Kommunal avdelning Skåne. 13:30 Samling Södergatan (korsningen Södergatan/Stora Nygatan). 14:00 Avmarsch mot Folkets Park där blir det tal från 15:00 av bland andra LOs ordförande, Karl-Petter Thorwaldsson.

Fotnot: Bilden är licensierad under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.