Hur vill du återuprätta förtroendet för Kommunal?

– Det gäller att fortsätta att rensa upp. Vi ska ha fokus på vårt kärnuppdrag.  Från besvikna medlemmar har det kommit in viktiga signaler om vad man vill ha nu. Vi måste lyssna på det som kommit in.

 

LÄS OCKSÅ: Spelet om ordförandeposten

 

Hur vill du sätta din prägel på Kommunal?

– Jag vill sanera ordentligt. Jag tror att på olika nivåer har man gjort saker för att man tycker det är kul, för att det är tradition och så. Vi måste rannsaka oss. Har medlemmarna nytta av allt vi gör?

 

DEBATT: Tina Dahlström skriver om sin kandidatur

 

Varför är du bästa valet?

– Det finns en poäng i att Kommunal leds av en kvinna.  Det och bakgrunden gör mig lämpad. Jag har varit verksam i Kommunal i 29 år. Jag har erfarenhet av att leda, efter tio år som avdelningsordförande.