Det är dags för superhjältarna att växa upp. Efter ett otal spektakulära strider (som har skildrats i föregående delar i Avengers- och Captain America-filmerna) har världens politiker fått nog av all ödeläggelse och oskyldiga som kommer till skada. Captain America, Iron Man och resten av trikågänget ska hamna under FN:s kontroll och får inte ingripa om det inte godkänns först. Kontraktet med FN splittrar superhjältarna och Captain America vägrar skriva under. Det gör däremot Iron Man och några till vilket gör att de hamnar på olika sidor om lagen. Extra intressant blir det när FN skickar ut ena halvan av Avengers-teamet för att gripa den andra halvan. 

Det är en fröjd att se superhjältarna puckla på varandra. Striderna är intensiva men filmen lämnar också utrymme för djupare frågeställningar. Vem är ond och vem är god? Är det värt att offra några få liv för att rädda många? Och vem ska fatta ett sådant beslut?

Regin är precis och jag förvånas alltid av hur roliga och vältajmade skämten är i Avengersserien. ”Captain America – Civil war” är inget undantag.