Igår kväll omkom en brandman efter en lastbilsolycka vid Saltkällemotet i Munkedal i Bohuslän, rapporterar Göteborgs-Posten. Brandmannen blev påkörd i samband med räddningsarbetet efter en lastbilsolycka och dog senare av skadorna. Polisen har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik.

– Vi brandmän omkommer inte längre vid bränder, utan vid trafikolyckor. Det här är tredje olyckan på kort där det gått riktigt illa i Sverige. Vi finns ute längs vägarna för att hjälpa människor och för att rädda liv. Det är fruktansvärt sorgligt att folk inte visar respekt för vårt arbete och inte håller nere hastigheterna vid olyckplatser. Det handlar om vår arbetsmiljö. Det här är fruktansvärt sorgligt, säger Bernt Eriksson, räddningschef vid Mitt Bohusläns räddningsförbund till tidningen.

För bara ett par veckor sedan avled en brandman i Skåne efter att ha arbetat med en räddningsinsats vid en trafikolycka. Olyckan skedde då när en vajer lossnade. I februari omkom en brandman vid en trafikolycka utanför Sigtuna. Det dödsfallet orsakades precis som gårdagens  av en påkörning.