Dagen hedras på en mängd sätt runt om i landet. Till Göteborg, exempelvis, kommer författarna Ebba Witt-Brattström och Alexander Mahmoud och talar om sina böcker ”Århundradets kärlekskrig” respektive ”Mellan rummen” på stadens stadsbibliotek på Avenyn.

I Gävle kommer man att arrangera en ”literary flash mob”. Alla uppmanas att ta med en bok som gjort skillnad i ens liv och läsa den för varandra eller för en okänd person på Stortorget klockan 13.

I Rättvik inriktar man sig på barn och man får göra sitt eget bokmärke, vika sin egen bok och skriva en saga tillsammans med andra på Kulturhuset mellan 12 och 13.30.

Till Linköpings stadsbibliotek kommer Bob Hansson och läser klockan 14, i Vilhelmina bjuder biblioteket på kaffe och te, barnen får frukt, det blir sagostund från 13.30. I Vaxholm norr om Stockholm berättar Abdoulie Ndow sagor i gammal västafrikansk tradition, fri entré från klockan 13.