Det första avsnittet sändes i september i fjol och sedan dess har Niklas och Stefan laddat upp närm­are 30 avsnitt. 

Tips på vilka som ska intervjuas får de från lyssnare, men också ute på träffar på äldreboenden och från medier och bekanta.

– Den bästa berättelsen är nog det finska krigsbarnet Eila, eller Gabriella Kassius som jobbade med Raoul Wallenberg under andra världskriget. Det är en otrolig historia. Och sedan Susanna som satt i koncentrationslägret Bergen-Belsen. Det är en hemsk historia. Det är tre berättelser som varit riktigt riktigt starka, det är svårt att välja! säger Stefan Hammarbäck.

Niklas och Stefan har också startat flera samarbetsprojekt, bland annat har Nordiska museet hört av sig och vill ta del av deras poddavsnitt. Dessutom har de inlett ett samarbete med en skola i Stockholm, där barnen har fått lyssna på ett par poddavsnitt och sedan fått träffa de äldre i verkliga livet.

Punschverandan, förresten. Var­ifrån kom namnet?

– Det känns lite sekelskifte, då det byggdes mycket punschverandor. Och så är det en plats där man möts och träffas och pratas. Därför tyckte vi att det var passande!

Punschverandans poddavsnitt finns tillgängliga på sajten www.punschverandan.com.