I dag håller Kommunals avdelning Stockholm representantskap, som är ungefär som ett årsmöte. Sittande ordförande Margareta Bohman ställde upp för omval men förlorade mot motkandidaten Jessica Klemetsson, ordförande i sektion Norr. Jessica Klemetsson fick 168 röster och Margareta Bohman 29.

Representantskapet pågår samma dag som det avslöjats att flera i Lyrans styrelse inte beviljas ansvarsfrihet. Margareta Bohman satt tidigare i Lyrans styrelse och var med på den omdiskuterade resan till London. Hon fick dock ansvarsfrihet. Tidigare i veckan skrev KA om hur 24 förtroendevalda i sektion Gullmarsplan ville att förbundsstyrelsen skulle frånta Bohman hennes förtroendeuppdrag i avdelningen. Begäran fick avslag, men nu avgår hon alltså på vanlig demokratisk väg.

Margareta Bohman har varit ordförande i avdelning Stockholm sedan 2010.