Brottet rör trolöshet mot huvudman och brottet ska ha bestått i att företrädaren för handelsbolaget Lyran sovit gratis på semesteranläggningen Marholmen.

Lyran ägs av Kommunal och dess ordförande var Kommunals förre förbundskassör Anders Bergström. Och enligt Aftonbladet är det alltså Anders Bergström som är den det gäller.

– Av hänsyn till den här personens integritet berättar vi inte vem det handlar om, säger kammaråklagare Malin Arentoft till Kommunalarbetaren.

 

LÄS OCKSÅ: Tunga namn nekas ansvarsfrihet

 

Men hon bekräftar att det endast rör en person.

– Den här personen påstås ha bott privat på Marholmen, det är det vi ska utreda.

Trolöshet mot huvudman är ett brott som innebär att någon i förtroendeställning har missbrukat detta förtroende, vanligen att man gjort något som skadar sin arbetsgivare.

Anders Bergström är sedan tidigare misstänkt för mutbrott.

En förundersökning har också inletts gällande alkoholservering utan tillstånd. Det handlar då om den langning av vin som skett från Lyrans restaurang Metropol Palais till Kommunals festvåning i samma kvarter i centrala Stockholm.

Malin Arentoft berättar för Kommunalarbetaren att man avskrivit alla brottsmisstankar mot Kommunals ordförande Annelie Nordström. Orsaken är att Nordström inte haft någon förtroendepost inom Lyran. Åklagarämbetet har också avskrivit misstankarna om brott gällande intern representation, satsningen på Metropol Palais och de omtalade ”studieresorna” till London. ”Det finns inte anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats”, står det i myndighetens beslut gällande dessa händelser.

Kommunalarbetaren söker Anders Bergströms advokat för en kommentar.