Viss kritik har jag fått då jag vill städa undan skeletten. Nuvarande förbundsledning och ordförande gör en ordentlig utrensning och det förväntar jag mig av en kompetent ledning. Att de tar ansvar. Oavsett vem som tar över sen vill de nog göra en översyn själva för att slippa framtida överraskningar. Så även jag.

Något som jag tycker är viktigt att hantera är ledningens extraarvoden, de borde gå till förbundet och komma medlemmarna till godo i någon form. Jag vill ha ett transparent Kommunal. Medlemmarna ska ha insyn och veta vad som händer, kunna granska hur vi jobbar. Vara delaktiga och kunna påverka mer. Förstå hur organisationen fungerar och är uppbyggd. Tidsbegränsade uppdrag är en annan nöt. Med transparens blir det naturligt att utvärdera och välja om dem som förtjänar förtroendet. Jag skulle gärna se att förtroendevalda fortfarande jobbar på golvet i någon form då jag tror att golvet-perspektivet stärker oss.

 

DEBATT: ”Vill ge Kommunal en nystart”

 

Jag är kommunalare sedan gymnasiet då jag jobbade i äldreomsorgen. Har arbetat som personlig assistent i 14 år. Utbildat mig till undersköterska. Arbetat som arbetsmiljölärare. Jag jobbar fortfarande en helg i månaden som personlig assistent, trots mitt uppdrag i riksdagens konstitutionsutskott där jag företräder Socialdemokraterna. Min styrka är att jag kommer från golvet. Jag kan bidra med ett annat perspektiv på den så viktiga facklig-politiska biten. Facket startade partiet för att kunna driva igenom fackliga frågor. Vi bör fortsätta bearbeta politiken för att få igenom våra krav. Att låta proffsen vara proffs. Det är vad jag vill åstadkomma med Kommunal om jag får chansen.

 

DEBATT: ”Viktigt fokusera på vårt kärnuppdrag”

 

Alla Kommunals medlemmar är vardagshjältar som ser till att samhället och vardagen går runt. Tar hand om våra barn, ser till att de får mat i skolan, städade arbetsplatser. Finns där som extra armar och ben för att få någons vardag att fungera. Tar hand om våra älskade föräldrar och ger dem omvårdnad, värme och kärlek. Vi ser till att våra anhöriga som lämnat oss får en fin plats att vila på. Vi sköter om djur och kanske har någon av våra medlemmar sett till att just du kan dricka ditt mjölkglas på morgonen. Vi sotar och fejar så att vi kan myselda säkert under mörkrets vinterhalvår. Vi ser till att vi alla kan transportera oss kollektivt. Vi ser till att vissa av oss kan syssla med vår favoritsport, om det så är att utöva den eller att titta på, på välskötta anläggningar. Vardagshjältarna finns överallt. Gick kommunalarna inte till jobbet så skulle samhället stanna upp. Vi är värda de allra bästa i min mening och inget annat. Det vill jag jobba för på alla sätt och vis jag bara kan.

Jag vill se Nordens största fackförening växa. Vi ska vara bäst på om inte alla plan så näst intill. Hjälpa våra medlemmar, utbilda och stärka våra förtroendevalda ute på arbetsplatserna som i sin tur kan hjälpa och stärka arbetskamraterna. Då blir effekten som ringar på vattnet. Vi behöver ständigt jobba för jämställda och höjda löner.

 

Veronica Lindholm

 

DEBATT: ”Vill ta Kommunal tillbaka till rötterna”