Numera är det möjligt att flytta pengar i bankkontot utan lösenord. Det räcker med att trycka ner fingertoppen så känner mobilskärmen igen fingeravtrycket och bankkontot öppnas.

För några år sen lyckades forskare odla kött i laboratorium med förhoppningen om att ge marknaden en mer hållbar och ekonomiskt gångbar produkt än animaliskt kött.

Google Maps har snart bilder på vartenda kvarter i världen så att ingen någonsin ska behöva gå vilse.

Vi lever onekligen i föränderliga tider. Mänskligheten tänjer varje dag gränserna för det möjliga genom innovation och uppfinnesrikedom.

Finns det nåt vi inte kan göra? Har fantasin gränser?

Ja. När det kommer till värderingen av kvinnors arbete. Lönestatistiken för Kommunals medlemmar visar återigen att mansdominerade yrken har högre löner än kvinnodominerade yrken. Som vanligt. Som att se samma film om och om igen.

KA:s siffror visar att det skiljer flera tusenlappar mellan en undersköterska och en anläggningsarbetare. Trots att båda arbetarna har en och samma arbetsgivare: kommunen.

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, som organiserar arbetsgivarparten menar att det inte finns så stora klyftor mellan kvinnor och män.

– Om man tittar på Medlingsinstitutets siffror finns det väldigt små löneskillnader som går att hänföra till kön i den kommunala sektorn, deklarerar SKL:s förhandlingschef.

Det finns inga skillnader. Ljuger statistiken? Nej, det är SKL som använder siffror där både tjänstemän och arbetares löner slås ihop. En lam ursäkt för att inte ta tag i den verkliga ojämställdheten.

Vi lever nu i en värld där människor har hittat vatten på planeten Mars och det är en tidsfråga innan det görs weekend-resor till den röda planeten. Allt är möjligt.

Förutom jämställda löner. Det är fortfarande science fiction. 

Om författaren

Yasmin Hussein går en utbildning för progressiva ledarskribenter anordnad av Campus Bommersvik och Aftonbladets ledarredaktion.
Under två veckor praktiserar hon på Kommunalarbetaren. Yasmin Hussein är en socialdemokrat med bakgrund i studentrörelsen och arbetar i vanliga fall som kommunikatör för biståndsorganisationen Individuell Människohjälp.