Kerstin Claesson med Leila Nurlin.

Vad är det bästa med ditt jobb? 

­– Det roligaste är att se samspelet mellan både barn och vuxna, och att se hur varje barn växer och utvecklas som individ. Jag jobbar mest med små barn, upp till tre års ålder.

I motiveringen står det att du ser varje barn. Hur gör du? 

– Det finns alltid barn som inte hörs så mycket i barngruppen. Då är det viktigt att ge tid även till dem som är lite tystare. Att fråga om man ska läsa en bok, hålla på med degen eller bygga något. Att man ser varje barn utifrån deras egna förutsättningar och blir en trygghet för dem.

Om du inte hade jobbat med barn, vad hade du gjort då? 

– Ja, den frågan har jag ställt mig många gånger. Jag tycker så mycket om att jobba med människor, så jag har alltid tänkt att jag vill göra just det.

Om Hjälten

Nominerad av: Arbetskamraten Helen Andersson. 
Motivering: ”Kerstin är en härlig kollega som gör ett jättejobb, hon är proffs på att organisera och ta hand om sina arbetskamrater. Hon ser till att varje barn får ett leende, vägledning, eller sitta i knät en stund.”

Vem är en hjälte på ditt jobb? 

Skriv till oss och berätta. Glöm inte eget namn och adress. Märk kuvertet ”Hjälten”. Skicka till Kommunalarbetaren, Box 209, 101 24 Stockholm. Eller mejla till kommunalarbetaren@ka.se.