En annorlunda film utan särskilt dramatiska inslag. Vi får följa vardagsbestyren för en grupp biståndsarbetare i Balkankrigets slutskede på 90-talet. I centrum för handlingen står ett lik, ett rep och en boll. Men i slutändan handlar allt om att förse de krigsdrabbade människorna med sanerat vatten. Och att klara sig undan alla minor.

Den lite grabbiga dialogen är störande, även om Tim Robbins gör ett minnesvärt porträtt av den galne men innerst inne hederlige amerikanen i sällskapet. Onödigt fokus också på en gammal kärlekshistoria som spökar mellan två i gruppen. Bortsett från det puttrar historien fram på ett fint sätt och det känns ganska befriande att slippa de sedvanliga bomberna och explosionerna i krigsskildringar signerat Hollywood.

De vindlande Balkanbergen är en vacker och dramatisk fond till historien.