Berätta om din text! Hur kom den till?

– Jag har skrivit sedan jag var 14, i terapisyfte. Jag letade runt efter stipendier och så började jag skriva en text som jag inte riktigt visste vart den skulle. Så hittade jag föreningen Arbetarskrivare och skickade iväg den dit. Den handlar om min uppväxt. Mycket är sant, lite är påhittat.

Kommer du ihåg hur det kom sig att du började skriva?

– Jag var skitdålig i skolan och tyckte inte om svenska eller att läsa i skolan. Men sedan köpte jag några böcker av Charles Bukowski och började läsa och tyckte att hans språk var så rått och okomplicerat. Då tänkte jag att jag kan testa att skriva så också. Jag hade fått för mig att det måste vara komplicerat när man skriver och inlindat. Då började jag skriva vardagsskildringar.

Hur kändes det att vinna?

– Skitbra. Oväntat.

Vad skriver du på just nu?

– Jag har en blogg som jag samlar texter på. Jag samlar ihop småtexter. Texten som jag vann med är den längsta som jag har skrivit som sammanhängande text. Annars skriver jag små stories som förhoppningsvis kommer att bli en bok en dag.

Prispengarna är på 5 000 kronor, vad ska du göra för dem?

– Jag ska spara dem. Om jag ger ut en bok är det bra att ha det startkapitalet.