I februari i fjol startades pilotprojektet med sex timmars arbetsdag på Svartedalens äldreboende i Göteborg. Åtta miljoner om året har lagts på att förkorta arbetsdagarna för de anställda. En åtgärd som enligt den politiska majoriteten i Göteborg beskrivits som mycket lyckat och som också fått stor uppmärksamhet inom såväl och utom landets gränser.  

Under gårdagen lyckades allianspartierna, med stöd av Sverigedemokraterna få igenom en motion som vill få pilotprojektet avslutat med omedelbar verkan. Om det blir så eller inte ska beslutas när frågan tas upp vid nästa kommunfullmäktige. Det rapporterade SVT Väst i går.

Jennie Antilla, undersköterska på Svartedalens äldreboende är chockad över nyheten som hon precis tagit del av.

– Jag vet inte vad det betyder i praktiken än men ska kolla upp det under dagen. Jag tycker att det vore väldigt tråkigt om satsningen läggs ner i förtid. Det har bara varit positivt för mig. Nu har jag orken att vara helt närvarande under hela arbetsdagen. Dessutom har jag fått mer frihet. De flesta av mina kollegor kan skriva under på att det varit en lyckad satsning, säger hon.