Ni har tillsammans med elever och personal fixat till i matsalen som ni döpt till La Bamba. Berätta!

– Eleverna i vårt matråd ville se en förändring i matsalen. De tyckte att det såg lite tråkigt ut, och det kunde vi hålla med om. Så nu har vi tillsammans inrett med nya textilier, målat om väggar, ställt fram blommor och gjort det finare. Det är ett lyft för hela skolan, för man är ju i matsalen varje dag.

Ni har gjort allting tillsammans med eleverna, hur har det varit?

– Det har varit jättekul verkligen. De har lärt sig att man faktiskt kan påverka. Det tycker jag är jätteviktigt. Att man kan gå från att uttrycka en önskan om förändring till att se att det faktiskt går att göra något. Det har skapat en bättre sammanhållning för personalen också.

Hur har det skapat en bättre sammanhållning?

– Vi har involverat flera som jobbar på skolan i det här. Musikläraren har fått göra en musiklista som vi ska ha i bakgrunden i matsalen för att få lite mysig stämning. Och sedan har även vaktmästaren och bildläraren varit med. Så man har liksom lärt känna personalen på ett annat sätt än förut.