I ”London has fallen” avlider Storbritanniens premiärminister oväntat och världens ledare samlas i London för hans begravning. Tillställningen blir ett ypperligt tillfälle för en vapenhandlare med storhetsvansinne att likvidera presidenter, premiärministrar och en och annan förbundskansler. När terroristerna även ger sig på USA:s president (Aaron Eckhart) och hans livvakt (Gerard Butler) tar det hus i helvete. Inte kommer ”The Leader of the Free World” ge sig så lätt.

Svenske regissören Babak Najafi gör inte mycket rätt i den här övertydliga pang-pangrullen. Sällan har jag hör ordet ”fuck” så många gånger och den smetiga amerikanska patriotismen hänger som en sur, blöt filt över hela filmupplevelsen. Visst, några oneliners är lite småkul och explosionerna maxade, men det räddar knappast det här haveriet.