Mången filmregissör och manusförfattare har nog brottats med frågan: hur förnya ett redan känt och klassiskt verk? Här har de gått över alla gränser när de tillfört zombies till Jane Austens många gånger filmade Stolthet och fördom.

Det konstiga är att det faktiskt fungerar hyfsat. En vänjer sig snart vid att det dyker upp hålögda, förruttnade levande döda till höger och vänster.

I övrigt är historien trogen originalberättelsen, miljöerna likaså. Det är de förväntade slottsliknande miljöerna vi sett så många gånger genom åren.

De fem systrarna Bennet är precis så fnittriga och lagom underdåniga mot traktens karlar som det brukar se ut. Mr Darcy är lika stel och svårtolkad som han ska vara. De romantiska, pulserande känslorna under ytan finns också på plats. En invändning mot filmen är att det faktiskt är ganska fånigt med zombietemat. Sen finns några outrätade frågetecken: Varför syns det bara på vissa och inte alltid att de är zombies? Det ges ingen riktig förklaring till om de kan välja om de vill visa sina zombieattribut eller inte.